Stomatološka ordinacija "DENTAL POINT" : 021/ 402-671 mob: 065 205 4104

Bulevar Jovana Dučića 13, 21000 Novi Sad : Vidi na mapi

STOMATOLOŠKI PREGLED

        ZDRAVLJE VAŠE USNE DUPLJE JE VAŠE OPŠTE DOBRO

 Zdravlje vaše usne duplje je bitan deo vašeg opšteg zdravlja.Istraživanja su pokazala da postoje veze između bolesti lokalizovanih u usnoj duplji i ostalih zdravstvenih problema kao što su bolesti srca, očne bolesti, prevremeni porođaj trudnica i ozbiljnih zdravstvenih implikacija.

       U stomatološkoj ordinaciji ‚‚DENTAL POINT‚‚ pronaći ćete znanje, veštinu i obučenost da se otkriju i zbrinu sve vaše potrebe u vezi vešeg oralnog zdravlja.

       PRVI KORAK KA ZDRAVLJU VAŠE USNE DUPLJE NEKA BUDE RAZMENA INFORMACIJA SA VAŠIM STOMATOLOGOM DR DRAGANOM PETKOVIĆ

        Vi i Vaš stomatolog imate isti cilj a to je da vaše desni i zubi budu zdravi! Jednaka je uloga i Vas koliko i Vašeg stomatologa, te je stoga potrebno da redovno komunicirate u vezi vašeg oralnog zdravlja, i rasporeda zbrinjavanja u skladu sa vašim potrebama.

       KLJUČNA ULOGA JE NA TOME DA IMATE REDOVNE STOMATOLOŠKE PREGLEDE,SVAKODNEVNO ČIŠĆENJE ZUBA ČETKICOM I KONCEM TE KONSULTACIJE SA DR DRAGANOM PETKOVIĆ U VEZI BILO KOJEG PROBLEMA KOG IMATE U VAŠOJ USNOJ DUPLJI. U Stomatološkoj ordinaciji ‚‚DENTAL POINT‚‚ biće Vam pružene sve informacije i usluge koje su potrebne da bi održali vaše zube i desni u što boljem stanju.Ali i Vaša uloga je jako bitna u svemu ovome.

    STOMATOLOŠKI PREGLED

   Redovan stomatološki pregled na šest meseci je siguran način da se uverite da su vaši zubi desni zdravi.Dr Dragana Petković je obučena da uoči i najmanju neuobičajenu pojavu u vašim ustima i može vam pomoći da se dogovorite o planu lečenja ako je to potrebno.

  U ordinaciji ‚‚Dental Point‚‚ koja se nalazi u Novom Sadu, u Bul.Jovana Dučića 13 na Novom naselju, bićete obučeni o PRAVILNOM ODRŽAVANJU ORALNE HIGIJENE, tj. upotrebi zubne četkice i konca. Tokom višegodišnjeg iskustva u radu ove ordinacije pokazalo se da jako mali broj pacijenata poznaje pravilnu tehniku pranja zuba i korišćenja zubnog konca što je presudni faktor da vaši zubi ostanu lepi i zdravi. Svakom pacijentu se posvećuje posebna pažnja u vezi rešavanja ovog problema, jer sanirani zubi i desni mogu ostati zdravi jedino ako se redovno i pravilno poštuje ono čemu ćete biti obučeni.

    Zaključak je: pravilno perite zube, redovno posećujte stomatologa radi STRUČNOG čišćenja zuba, pregleda i konsultacija i bićete potpuno mirni.

  SVAKOME JE POTREBAN REDOVAN STOMATOLOŠKI PREGLED

 Čak iako pravilno održavate oralnu higijenu, šestomesečni pregledi su obavezni jer se tada radi temeljno pranje zuba i skidanje svih naslaga.Pregledi su podjednako važni ukoliko nosite zubne proteze ili imate neku od fiksnih nadoknada u ustima.

   Cilj svega ovog je  OTKRITI NAJMANJE PROBLEME U SAMOM NJIHOVOM NASTANKU  jer je tada rešavanje istih znatno jednostavnije i bezbolnije.Za većinu pacijenata je prosečno vreme redovnih pregleda šest meseci, međutim  realnim i iskrenim razgovorom sa dr Draganom Petković biće Vam ukazano da li će se ti pregledi obavljati češće ili ređe. Sve to zavisi od toga koliko ste Vi posvećeni održavanju vaših zuba i desni.

   Evo nekoliko problema koji se mogu otkriti redovnim stomatološkim pregledom a koje Vi ne možete uočiti:naprsnuće plombe, zubne krunice ili neke druge nadoknade,defekt na korenu zuba koji je prekriven desnima,kvar ispod postojećeg ispuna tj.plombe,impaktirani umnjaci,prvi znaci oboljenja desni...

   U STOMATOLOŠKOJ ORDINACIJI ‚‚DENTAL POINT‚‚ PREGLED SE SASTOJI U NEKOLIKO KORAKA

   1.Stomatološka anamneza ( dr Dragana Petković će razgovarati sa Vama o postojanju bilo kog stomatološkog ili opšteg zdravstvenog problema npr.promene u osetljivosti, izgledu zuba, alergijama i uzimanju nekih lekova...)

   2.Lokalna inspekcija (pregled usta i zuba...)

   3.Zbrinjavanje uočenog problema( Obično se prvo radi čišćenje zuba.Cilj je da Vaši zubi budu glatki i sjajni čime je onemogućeno da se zubni plak taloži na njima.Ukoliko se zubni plak (naslage) nalaze na zubima on se stvrdnjava i prelazi u zubni kamenac. On se lepi na zubima svakog dana.Jedini način da se oslobodite zubnog kamenca je temeljno čišćenje zuba.Kamenac se ne može skinuti u kućnim uslovima zubnom četkicom. Ovim tretmanom se skidaju i neke mrlje i pigmentacije tako da Vaši zubi izgledaju mnogo lepše.)

   Čišćenje zubnog kamenca se vrši uz pomoć aparata na bazi ultrazvuka i specijalnim ručnim instrumentima. Posle toga sledi poliranje zubnih površina uz pomoć stomatološke mašine i odgovarajućih pasta i četkica, gumica kao i specijalnih polir traka. Profesionalno čišćenje zuba je jako važno jer je to jedini način da se uklone sve naslage sa zuba. Redovnim temeljnim čišćenjem potporni aparat zuba će ostati u zdravom stanju.

  U zavisnosti od stanja Vaših zuba dr Dragana Petković će Vam dati savet u načinu održavanja teško dostupnih mesta, i uputiti Vas kako da Vaši zubi ostanu lepi i negovani.


 Prilikom razgovora važno je da obavestite stomatologa o bilo kojim promenama na vašim zubima koje ste primetili, osetljivosti Vaših zuba na toplo, hladno ili slatko,bilo kojim promenama na desnima kao što su promene boje, osetljivosti, pojave krvarenja prilikom pranja, ukoliko Vam konac prilokom čišćenja zapinje o oštre ivice ili se cepa, promenama na sluzokoži usne duplje, lošim navikama kao što su škriputanje zuba ili stezanje vilica prilikom spavanja. Takođe vrlo je bitno da nas obavestite i o Vašem opštem zdravstvenom stanju,da li pušite, imate neke alergije, da li ste u drugom stanju, koje lekove uzimate, zdravstvenim problemima koje imate  i od kojih ste u prošlosti lečeni,DA LI VAS PLAŠI ILI UZNEMIRI DOLAZAK KOD STOMATOLOGA.


  Održavanje vaše kuće ili automobila košta, tako isto košta i održavanje vaših zuba.Vaše oralno zdravlje mnogo utiče na  Vaše opšte zdravlje i na to da se osećate srećno i zadovoljno. Možete izabrati da potrošite novac na prevenciju, tj sprečavanje nastanka bilo kakvih obolenja, što je daleko bolja investicija,ili možete zanemariti Vaše oralno zdravlje i platiti mnogo više za lečenje novonastalih probleme koji će se vremenom sigurno pojaviti.


  REDOVNO ODRŽAVANJE HIGIJENE USNE DUPLJE U KUĆNIM USLOVIMA UZ UPOTREBU ČETKICE ZA ZUBE I ZUBNOG KONCA U KOMBINACIJI SA REDOVNIM STOMATOLOŠKIM PREGLEDIMA I TEMELJNIM PRANJEM VAŠIH ZUBA KOŠTAĆE VAS MNOGO MANJE NEGO TERAPIJA MOGUĆIH PROBLEMA DO KOJIH BI DOŠLO VAŠIM NEMAROM I NEBRIGOM!!!!